Öncelikle bebeği yüzü yere bakacak şekilde kolunuza yatırın.
Bu sırada bebeği yatırdığımız kolunuzdaki elinizle bebeğin başını ve boynunu desteklemeyi unutmayın. Tüm bunları yaparken bebeğin ağzını kapatmadığınızdan ve boynunu eğmediğinizden emin olun.
Bebeği doğru şekilde kolunuza yatırdıktan sonra sırt kısmında, iki omzunun tam ortasına doğru avucunuzun içi ile 5 defa aşağıdan yukarıya doğru vurun. Vurduktan sonra soluk borusunu tıkayan cismin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Eğer cisim çıktıysa bebek ağlamaya, nefes almaya ve öksürmeye başlayacaktır.
Eğer ki bebeğin soluk borusuna kaçan cismi sırtına vurarak çıkartamıyorsanız bu durumda göğsüne vurarak çıkarmalısınız.
Bu hareketi uygulamak için bebeği, yüzü yukarı bakacak şekilde dizinize yatırın. Bu pozisyonda bebeğin kafasının vücudundan biraz daha aşağıda olmasına dikkat edin. Ayrıca bebeğin kafasını, tıpkı sırta vurma hareketindeki gibi desteklemeniz gerektiğini de unutmayın. Pozisyonunuzu doğru bir şekilde ayarladıktan sonra iki parmağınızla bebeğin göğüs kafesinin alt orta noktasına 5 defa baskı yapın
bu işlemleri cisim çıkana kadar devam etmek zorundasınız. unutmayın hava yolu tıkanıklığında zamanla bir yarış vardır. Eğer müdahale etmezseniz yada müdahale başarısız olursa dakikalar içinde bebeğin beyni hasar alacak bu ölümle sonuçlanabilir.
Tüm müdahalelere rağmen cisim çıkmaz ise bebeğe Temel Yaşam Desteği uygulamalarına geçilmelidir.
#firstaid #heimlich #babyheimlich #uzaytok.com.tr
Afetin ilk anlarında ekiplerin müdahalesi mümkün olmayabilir. Aileniz için afet sonrası ilk 72 saati planlayın!…
DEPREM ÖNCESİNDE, GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDINIZ MI? Depreme Hazırlıklı Olmak İçin Öncelikle yaşadığınız ya da çalıştığınız…
Genel Olarak; Asla panik yapmayın. Televizyon ve radyodan deprem ile ilgili bilgileri sürekli izleyin.…
Afetlerde Faydalı Linkler Afetlerde bazı siteler bilgiye ulaşmada çok fazla kolaylık sağladı. bu sitelerden bazıları…
Tokyo Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin olası bir depreme hazırlıklı olmalarını sağlamak için "Afete Hazırlık: Tokyo"…